فهرست مطالب
عنوان
چکیده ------------------------------------------
مقدمه----------------------------------------------
طبقه همکف------------------------------------------
طبقه اول--------------------------------------------
طبقه دوم--------------------------------------------
آمفی تئاتر-------------------------------------------
سالن آمفی تئاتر دانشکده فنی و مهندسی دانشگاه آزاد اسلامی شهر ری--------
بررسی تقسیم بندی مساحت ها----------------------------
نتیجه گیری ----------------------------------------
چکیده
هدف از پژوهش حاضر بررسی اصول و مبانی معماری و شهر سازی است که بدین منظور دانشکده فنی و مهندسی دانشگاه آزاد واحد شهر ری مورد بررسی قرار گرفت . بدین منظور ابتدا مقدمه ای در مورد اینکه این دانشکده دارای چند متر زیر بنا است و دارای چه مکانها و امکاناتی است و برای درک بهتر تصاویری نیز از آن تهیه شده است . سپس هر یک را توضیح داده و امکانات هر کدام توضیح داده شده است و در نهایت نیز برای جمع بندی از مزایا و محدودیت های آن نامبرده شده است .
مقدمه
دانشكدهي فني و مهندسي در سه طبقه با زير بناي 13000 مترمربع داراي 60 كلاس آموزشي و دفاتر رياست دانشكده ، آموزش ، اساتيد ، بسيج دانشجويي ، گروههاي آموزشي ، سايت كامپيوتر ، ارتباط با صنعت ، كتابخانه و نمازخانه ميباشد. همچنين در ضلع شمال غربي دانشكده فوق سالن آمفيتئاتر با ظرفيت 350 نفر و زيربناي 500 مترمربع و امكانات كامل سمعي بصري قرار دارد.
رشته هايي كه در حال حاضر در دانشكده فني و مهندسي موجود ميباشد عبارتند از :
1. كار شناسي نساجي
2. كارداني صنايع نساجي
3. كارشناسي شيمي
4. كارداني صنايع شيميائي
5. كارداني ماشينهاي كشاورزي
6. كارشناسي كشاورزي
7. كارشناسي مهندسي برق ـمخابرات
8. الكترونيك پيوسته
9. الكترونيك ناپيوسته
10. مكانيك پيوسته
11. مكانيك ناپيوسته
12. الکتروتکنيک
تصويری از سر در ورودی شرقی دانشگاه و دانشکده فنی و مهندسی دانشگاه آزاد واحد شهرری و محيط اطراف آن
طبقه همکف
وروديها
طبقه همکف دانشگاه داراي چهار درب ورودي اصلي به ساختمان مي باشد که در چهار ضلع ساختمان قرار دارد و اين دسترسي به ساختمان را از هر سمت آسان ميکند.در ورودي شمال غربي دانشگاه شيب عبور مرور معلولين در نظر گرفته شده است که البته معايبي دارد:
1-چرخش90 درجه در شيب وجود دارد که براي معلول اين چرخش سخت است.
2-شيب اين ورودي نامناسب است يعني از 5% تجاوز کرده است که استاندارد هاي شيب معلولين را نقض ميکند. در اينجا متاسفانه معمار ناشي شيب 7% را استفاده کرده است که اين شيب براي بالا آمدن يک معلول بسيار نامناسب است.
يکي از محاسن اين بنا استفاده از حياط مرکزي است که همانند مدارس سنتي قديمي در ايران است. از ويژگيهاي اينگونه بناها پوشش مناسب براي حياط و جلوگيري ازگرد و غبار و بادهاي مزاحم است که توسط ديوارها جلوگيري ميشوند. اين حياط مرکزي ورودي مستقيم از بيرون محوطه دارد که دسترسي به حياط را بدون عبور از ساختمان ميسر مي کند. ساير وروديهاي حياط هم از خود ساختمان است. وجود خروجي هاي زياد در طبقه همکف در مواقع اضطراري نظير آتشسوزي وزلزله کمک بزرگي در تخليه جمعيت ساختمان ميکند. ورودي اصلي ساختمان در ضلع شمال غربي واقع است که متاسفانه مجهز به محل عبور معلولين نيست.اگر در اين قسمت شيب معلولين تعبيه ميشد دسترسي معلولين به دستشويي معلولين که در همين سمت ساختمان است نيز آسان ميشد.
در تحقيقات بعمل آمده متوجه شديم که بنا مجهز به سيستم اطفا حريق پيشرفته ميباشد که در صورت بروز آتش سوزي بصورت خودکار عمل ميکند.
سرويسهاي بهداشتي
سرويسهاي بهداشتي ساختمان نسبت به تعداد دانشجويان مناسب نيست. در استانداردهاي کتاب اطلاعات معماري neufert آمده است که در اماکن دانشگاهي به ازاي هر 10 نفرنياز به يک دستشويي و به ازاي هر 5 دستشويي يک روشويي است.
در اينجا 6 دستشويي مردانه و 6 دستشويي زنانه داريم که درب ورودي هر يک از وروديهاي سرويسهاي هاي آقايان وخانمها روبروي هم باز ميشوند که اين مسئله موجب ناهنجاري اجتماعي خواهند شد. از نکات مثبت که رعايت شده اين است که سرويس ها به فضاي آزاد ارتباط دارند که از بوجود آمدن بوي بد در ساختمان جلوگيري مي کند.
کلاسهاي درس
بيش از نيمي از کلاسها در ضلع شرقي واقعند که از نورطبيعي بسيار خوبي بهره مي برند. ساير کلاسها نيز از نورطبيعي بهره ميبرند. کلاسهاي رو به حياط مرکزي علاوه بر نور خوب از view ي خوبي برخوردارند و از فضاي با طراوت حياط بهره مند مي شوند. اين قضيه در مورد کتابخانه و اتاق اساتيد و ... که به حياط مشرفند نيز صادق است.
کلاسهاي درسي دو درب دارند که با توجه به اينکه کلاسها ظرفيت زيادي دارند، در مواقع اضطراري بسيار به کار مي آيند و از ازدحام جلوي يک درب جلوگيري مي کنند. معمار کلاسها را روبروي هم قرار داده است. اين مسأله موجب ازدحام جلوي دربها مي شود، ولي همين مشکل را با در نظر گرفتن دو درب در کلاسها تقريباً حل کرده است. ولي ازدحام در راهروها کم نميشود و به همين علت ميبايست کلاسها در يک سمت راهرو واقع ميشد و يا اينکه عرض راهرو افزايش پيدا ميکرد. به اين ترتيب مشکل ستونها که در فضاي خوب کلاس افتاده است نيز حل مي شد و ديوارها به همانجا که ستونها هستند منتقل ميشوند. در حال حاضر عرض راهروها 5/3 متر است که با عريضتر شدن به 5 متر ميتواند بهتر جوابگوي ازدحام دانشجويان باشد.
در بسياري از فضاهاي خوب، ستونها ايجاد مزاحمت مي کنند که يک معمار خوب بايد اين مسأله را در نظر بگيرد و تا آنجا که ميشود ستونها را محو کند. اين مسأله را مي توان با استفاده از سقفهاي عريض که با تکنولوژي بتن پيش تنيده و يا truss ها و ... طراحي ميشوند حل کرد.
کتابخانه
مکان کتابخانه ايده آل است. طبقهي همکف بهترين مکان براي کتابخانه است. زيرا دسترسي به آن بسيار راحت است. کتابخانهي اين دانشگاه دو درب دارد که دسترسي را بازهم راحت تر ميکند. سرسراي ورودي کتابخانه از سالن مطالعه مجزا است که بدين ترتيب معمار زيرک مکان مطالعه را ساکت طراحي کرده است. در اين سرسرا کارهاي اخذ و استرداد کتاب صورت ميگيرد و سالن مجلات و برگهدان جستجو نيز در همينجا واقعند. اين سبب مي شود که سالن مطالعه آرامش خاصي داشـتهباشد. بازهم مشکل ستونها وجود دارد. ستونها به نوعي مزاحمت ايجاد ميکنند و کاربري فضـاي مطالعه را کم ميکنند.
مرکز کامپيوتر
نزديکي مرکز کامپيوتر به کتابخانه بسيار سودمند است. دانشجو بايد در هنگام تحقيق در کتابخانه به امکانات ارتباطي نظير اينترنت دسترسي داشته باشد تا سرعت مطالعات و تحقيقاتش بيشتر شود و اتلاف وقت در مسير بين کتابخانه و سايت از بين برود. همچنين مرکز کامپيوتر اساتيد در نزديکي مرکز کامپيوتر دانشجويان و کتابخانه واقع است که باز هم دسترسي اساتيد به کتب و امکانات کتابخانه سهل شده است و دانشجويان نيز از حضور اساتيد در نزديکي خود بهرهمند ميشوند.
نزديکي مراکز کامپيوتر ايجاد شبکه واحد را آسانتر ميکند که به اين ترتيب از هزينههاي اضافي و مشکلات شبکه جلوگيري ميشود. به اين ترتيب ميتوان مرکز انفورماتيک را هم در همين جا داشت.
طبقه اول
کلاسها همانند طبقه همکف مي باشند. يعني معايب و مزاياي مشابهي دارند. فقط يک کلاس در نزديکي آمفي تئاتر است که سر و صداي آمفي تئاتر در کلاس اخلال ايجاد مي کند.مکان اين کلاس مناسب نيست.
بخش اداري
يکي از نکاتي که بايد رعايت شود و خوشبختانه در اينجا نيز رعايت شدهاست تجمع قسمتهاي اداري در يک بخش از مجموعه است. در اينجا تمام قسـمتهاي مربوط به امـور اداري نظير اتاق رياست دانشـگاه، معاونت آموزشي، بايگاني فارغالتحصيلان و ... در ضلع جنوبي طبقهي اوّل جمع شدهاست. رعايت اين نکته باعث ميشود که ديگر براي انجام امور اداري طي کردن مسافت بين اتاقها و طبقات لازم نباشد و به سرعت کارها انجام شود.
تريا
تريا و بوفهي دانشگاه در طبقه اول واقع است. با طراحي مناسب اين قسمت نيز از نور طبيعي بهره ميبرد. ولي بازهم مشکل ستونها وجود دارد که فضاي اين قسمت را خراب ميکند که مي توان با قرار دادن ديوارهاي تيغه و تقسيم فضاي داخلي تريا اين مشکل را بهبود داد.
پله ها
از عمده مشکلات اين دانشگاه کمبود پله ها و نداشتن عرض مناسب است که جوابگوي چابچا شدن دانشجويان به ويژه در شرايط اضطراري مثل زلزله و آتش سوزي نيست.
ضرورت وجود فضاهايي به صورت void در نزديکي پله ها احساس ميشود تا نورگيري و ارتباط بصري را افزايش دهد و فضا را بازتر و دلچسبتر جلوه دهد.
طبقه دوم
کلاسهاي اين طبقه فقط در ضلع شرقي و تنها در يک طرف راهرو واقعند که ايده آل است. ازدحام جمعيت نداريم و نور کافي وجود دارد.
قسمت اساتيد
اتاق اساتيد تماماً در طبقه دوم است که بسيار عالي به نظر ميرسد. ارتباط اساتيد با يکديگر براي مشورت و ... آسان شدهاست و دسترسي دانشجو به تمام اساتيد و پيدا کردن استاد مورد نظر ممکن گرديدهاست. نورگيري اتاق تمام اساتيد به صورت طبيعي است، يا از طزيق پنجره ها به فضاي بيرو باز مي شوند و يا از طريق نورگيرهايي که تعبيه شدها
کسب و کار سالم و اصولی در اینترنت
:: موضوعات مرتبط:
فنی و مهندسی ,
,
:: بازدید از این مطلب : 545
|
امتیاز مطلب : 25
|
تعداد امتیازدهندگان : 6
|
مجموع امتیاز : 6